# خرید کتاب جهان بینی و حکمت مولانا اثر منوچهر مرتضوی از نشر توس

> کتاب با مباحث نقد مولوی‌پژوهی و یافته‌های پژوهشگران آغاز می‌شود و پس از آن مسائل اصلی و اساسی در تعالیم مولوی به قصد معرفی جهان‌بینی و حکمت مولانا یکی پس از دی…

Source: https://ketabejam.com/jhan-bini-o-hkmt-molana/

[کتاب‌جم](https://ketabejam.com/) [شعر](https://ketabejam.com/list/poetry/) [شعر کلاسیک](https://ketabejam.com/list/classic-poetry/)

تخفیف کتاب‌خوانی ۲۰ ٪ تخفیف

[شعر کلاسیک](https://ketabejam.com/list/classic-poetry/) موجود

# جهان بینی و حکمت مولانا

هنوز دیدگاهی ثبت نشده، اولین نفر باش [م نویسنده منوچهر مرتضوی](https://ketabejam.com/authors/mnochhr-mrtzoi/)[ت ناشر توس](https://ketabejam.com/publishers/tos/)

۳۲۸

صفحه

۱۳۹۰

سال چاپ

وزیری

قطع

زرکوب

نوع جلد

۶۵۰٬۰۰۰ ۲۰ ٪ ۵۲۰٬۰۰۰ تومان

فروشنده

کتاب‌جم

۱۴ روز مهلت تعویض یا مرجوعی

- ارسال سریع به سراسر کشور

- تضمین اصالت کتاب از ناشر معتبر

- پرداخت امن از درگاه بانکی

معرفیمشخصاتدیدگاه‌هابیشتر از منوچهر مرتضویبیشتر از توسکتاب‌های مرتبط

## معرفی کتاب

کتاب با مباحث نقد مولوی‌پژوهی و یافته‌های پژوهشگران آغاز می‌شود و پس از آن مسائل اصلی و اساسی در تعالیم مولوی به قصد معرفی جهان‌بینی و حکمت مولانا یکی پس از دیگری با دید تازه و طرحی نو پی‌گرفته می‌شود که در طلیعۀ آن بیان نظریۀ مهم اصل بزرگ و حقیقی هستی یا عالم عدم‌های هستی نما، مطرح و نقد و بررسی می‌شود که در واقع کلیدی‌ترین اصل و موضوع در فهم جهان‌بینی و حکمت مولانا به شمار می‌آید و بر این نکته‌ها در یادداشت‌هایی دیگر تأکید می‌رود که معراج کمال آدمی معراج معرفتی است و راه آن از درون می‌گذرد نه از بیرون، رسیدن به کمال صد در صدی در این معراج به دلیل وضعیت ناسوتی و جسمانی امکان‌پذیر نیست، موفقیت در همین سیر و سلوک موهبتی و بخشایشی است، نهایت این سیر «وحدت» است که آن‌خود متقاضی فناست و نه اتصال و نه اتحاد. در بحث از جوهر حکمت عرفانی مولوی و ابن عربی نتیجه این می‌شود که جوهر حکمت مولوی موّاج نامدّون و به همین سبب پویاست و از آن ابن عربی بسیار منظم مدّون و ایستاست.
وحدت وجود مدار و مرکز تمامی مباحث است. بحث طلب و عشق و غیرت نیز در این کتاب با آنچه در کتب عرفانی و فرهنگ‌های اصطلاحات و امثال آن آمده است تفاوت بنیادی دارد. مقایسۀ آئین‌های گنوسی مسیحی، نو افلاطونی، مانوی و شیوۀ شیخ اشراق و آیین‌های هندو در فلسفه ودانتا و شیوۀ مولوی و ابن عربی براساس وحدت اصلی که در آنها هست، صورت می‌گیرد. نویسنده هزاران بحث مطرح در آثار مولوی را در چهار پنج مسأله بسیار اساسی جمع می‌کند. بحث مرگ و زمان از نظرگاه مولوی و عشق از نظر مولوی و حافظ نیز از مباحث جذاب این کتاب است.
نکاتی دربارۀ مثنوی مولانا و اشاره به اهمیت دیباچه مثنوی در فهم سراسر کتاب و تحلیل اولین داستان مثنوی استفادۀ مولوی از تمثیل در غزلیات، کانون غزلهای مولوی، و اهمیت آن در فهم پیام غزلها، سمبل‌های غزلیات و انواع آن. به شرح و توضیح یک غزل مولوی و نشان دادن جهان‌بینی مولوی در غزلیات که با ذکر شواهد و امثال همراه است در واقع آخرین فصل کتاب شمرده می‌شود، هرچند پس از آن در یادداشت‌های کوتاه دربارۀ تصّوف، معیار درک مولانا، عرفان نظری و عملی، لایب نیتس و خداشناسی، راز شمس و مولانا، فردوسی و مولوی و یادداشت آخر که ناظر بر چگونگی بحث‌ها و نتایج و درست خواندن و دیدن آنهاست به گونه‌ای دیگر مقدمه را با موخره پیوند می‌دهد.

## مشخصات کتاب

دسته‌بندی

شعر کلاسیک

شناسه کالا

kj-705775

شابک

۹۷۸۹۶۴۳۱۵۷۱۱۱

تعداد صفحه

۳۲۸

قطع

وزیری

نوع جلد

زرکوب

وزن

۷۱۰ گرم

سال انتشار شمسی

۱۳۹۰

سال انتشار میلادی

۲۰۱۱

## دیدگاه‌های کاربران

۰ از ۵ · ۰ دیدگاه

هنوز دیدگاهی ثبت نشده؛ اولین نفری باش که تجربه‌اش را می‌نویسد.

## اگر این کتاب را دوست داری

[![جلد کتاب مکتب حافظ (2جلدی)](https://ketabejam.com/uploads/covers/c34bd843e9a5.webp)](https://ketabejam.com/mktb-hafz-2jldi/)

[مکتب حافظ (2جلدی)](https://ketabejam.com/mktb-hafz-2jldi/)

منوچهر مرتضوی

توس

۲۰ ٪ ۱٬۹۰۰٬۰۰۰ ۱٬۵۲۰٬۰۰۰ تومان

[![جلد کتاب فردوسی و شاهنامه](https://ketabejam.com/uploads/covers/3a50860e1530.webp)](https://ketabejam.com/frdosi-o-shahnameh/)

[فردوسی و شاهنامه](https://ketabejam.com/frdosi-o-shahnameh/)

منوچهر مرتضوی

توس

۲۰ ٪ ۴۲۰٬۰۰۰ ۳۳۶٬۰۰۰ تومان

[![جلد کتاب دیوان ارمغان نجف (مرسل)](https://ketabejam.com/uploads/im0006793549.webp)](https://ketabejam.com/dioan-armghan-njf-mrsl/)

[دیوان ارمغان نجف (مرسل)](https://ketabejam.com/dioan-armghan-njf-mrsl/)

حاج سیدحسن زیلوچیان کاشانی

مرسل

۲۰ ٪ ۲۴۰٬۰۰۰ ۱۹۲٬۰۰۰ تومان

[![جلد کتاب خواندنی‌های نوباوگان ایران (جهان‌کتاب)](https://ketabejam.com/uploads/im0006793621.webp)](https://ketabejam.com/khandni-hai-nobaogan-airan-jhan-ktab/)

[خواندنی‌های نوباوگان ایران (جهان‌کتاب)](https://ketabejam.com/khandni-hai-nobaogan-airan-jhan-ktab/)

سیدعلی کاشفی خوانساری

موسسه فرهنگی هنری جهان کتاب

۲۰ ٪ ۱۲۰٬۰۰۰ ۹۶٬۰۰۰ تومان

[![جلد کتاب رودکی پدر شعر پارسی (نگارستان اندیشه)](https://ketabejam.com/uploads/im0006794792.webp)](https://ketabejam.com/rodki-pdr-shr-parsi-ngarstan-andishh/)

[رودکی پدر شعر پارسی (نگارستان اندیشه)](https://ketabejam.com/rodki-pdr-shr-parsi-ngarstan-andishh/)

سعید بزرگ بیگدلی

نگارستان‌اندیشه

۲۰ ٪ ۲۵۰٬۰۰۰ ۲۰۰٬۰۰۰ تومان

[![جلد کتاب بهار رکن چهارم (باقی) سرایی](https://ketabejam.com/uploads/im0006798026.webp)](https://ketabejam.com/bhar-rkn-chharm-baghi-sraii/)

[بهار رکن چهارم (باقی) سرایی](https://ketabejam.com/bhar-rkn-chharm-baghi-sraii/)

عمادالدین باقی

سرایی

۲۰ ٪ ۲۸۰٬۰۰۰ ۲۲۴٬۰۰۰ تومان

[![جلد کتاب حافظ دوستی (خوانش‌دوستی) نگاه‌معاصر](https://ketabejam.com/uploads/im0006802400.webp)](https://ketabejam.com/hafz-dosti-khansh-dosti-ngah-masr/)

[حافظ دوستی (خوانش‌دوستی) نگاه‌معاصر](https://ketabejam.com/hafz-dosti-khansh-dosti-ngah-masr/)

سید شهاب الدین مصباحی

نگاه معاصر

۲۰ ٪ ۸۰٬۰۰۰ ۶۴٬۰۰۰ تومان

[![جلد کتاب گلستان ارم (ققنوس)](https://ketabejam.com/uploads/im0006803805.webp)](https://ketabejam.com/glstan-arm-ghghnos/)

[گلستان ارم (ققنوس)](https://ketabejam.com/glstan-arm-ghghnos/)

عباسقلی آقاباکیخانوف

ققنوس

۵ ٪ ۱٬۲۷۰٬۰۰۰ ۱٬۲۰۶٬۵۰۰ تومان

[![جلد کتاب قصه های قطعه قطعه (قطعه های روایی در شعر فارسی)](https://ketabejam.com/uploads/im0006809591.webp)](https://ketabejam.com/ghseh-hai-ghteh-ghteh-ghteh-hai-roaii-dr-shr-farsi/)

[قصه های قطعه قطعه (قطعه های روایی در شعر فارسی)](https://ketabejam.com/ghseh-hai-ghteh-ghteh-ghteh-hai-roaii-dr-shr-farsi/)

عزیز حجاجی کهجوق

آیدین، یانار

۲۰ ٪ ۱۸۰٬۰۰۰ ۱۴۴٬۰۰۰ تومان

[![جلد کتاب سمک عیار و خورشید شاه](https://ketabejam.com/uploads/im0006811038.webp)](https://ketabejam.com/smk-iar-o-khorshid-shah/)

[سمک عیار و خورشید شاه](https://ketabejam.com/smk-iar-o-khorshid-shah/)

مصطفی اسلامیه

کتاب‌سرای نیک

۱۰ ٪ ۳۸۰٬۰۰۰ ۳۴۲٬۰۰۰ تومان

[![جلد کتاب مجموعه داستان‌های شاهنامه کتاب پانزدهم (شاه میهن پناه دشمن)](https://ketabejam.com/uploads/im0006811044.webp)](https://ketabejam.com/mjmoeh-dastan-hai-shahnameh-ktab-panzdhm-shah-mihn-pnah-dshmn/)

[مجموعه داستان‌های شاهنامه کتاب پانزدهم (شاه میهن پناه دشمن)](https://ketabejam.com/mjmoeh-dastan-hai-shahnameh-ktab-panzdhm-shah-mihn-pnah-dshmn/)

محسن دامادی

کتاب‌سرای نیک

۱۰ ٪ ۴۴۰٬۰۰۰ ۳۹۶٬۰۰۰ تومان

[![جلد کتاب مجموعه داستان‌های شاهنامه کتاب سیزدهم (سودابه و سیاوش)](https://ketabejam.com/uploads/im0006811045.webp)](https://ketabejam.com/mjmoeh-dastan-hai-shahnameh-ktab-sizdhm-sodabeh-o-siaosh/)

[مجموعه داستان‌های شاهنامه کتاب سیزدهم (سودابه و سیاوش)](https://ketabejam.com/mjmoeh-dastan-hai-shahnameh-ktab-sizdhm-sodabeh-o-siaosh/)

محسن دامادی

کتاب‌سرای نیک

۱۰ ٪ ۵۵۰٬۰۰۰ ۴۹۵٬۰۰۰ تومان

[![جلد کتاب مجموعه داستان‌های شاهنامه کتاب نهم (از کی‌قباد تا کی‌کاوس)](https://ketabejam.com/uploads/im0006811048.webp)](https://ketabejam.com/mjmoeh-dastan-hai-shahnameh-ktab-nhm-az-ki-ghbad-ta-ki-kaos/)

[مجموعه داستان‌های شاهنامه کتاب نهم (از کی‌قباد تا کی‌کاوس)](https://ketabejam.com/mjmoeh-dastan-hai-shahnameh-ktab-nhm-az-ki-ghbad-ta-ki-kaos/)

محسن دامادی

کتاب‌سرای نیک

۱۰ ٪ ۵۲۰٬۰۰۰ ۴۶۸٬۰۰۰ تومان

[![جلد کتاب مجموعه داستان‌های شاهنامه کتاب بیستم (سوگ‌نامه فرود پسر سیاوش)](https://ketabejam.com/uploads/im0006811050.webp)](https://ketabejam.com/mjmoeh-dastan-hai-shahnameh-ktab-bistm-sog-nameh-frod-psr-siaosh/)

[مجموعه داستان‌های شاهنامه کتاب بیستم (سوگ‌نامه فرود پسر سیاوش)](https://ketabejam.com/mjmoeh-dastan-hai-shahnameh-ktab-bistm-sog-nameh-frod-psr-siaosh/)

محسن دامادی

کتاب‌سرای نیک

۱۰ ٪ ۲۹۰٬۰۰۰ ۲۶۱٬۰۰۰ تومان

[![جلد کتاب مجموعه داستان‌های شاهنامه کتاب هفدهم (ایرانیان در نبرد با ستمگران)](https://ketabejam.com/uploads/im0006811051.webp)](https://ketabejam.com/mjmoeh-dastan-hai-shahnameh-ktab-hfdhm-airanian-dr-nbrd-ba-stmgran/)

[مجموعه داستان‌های شاهنامه کتاب هفدهم (ایرانیان در نبرد با ستمگران)](https://ketabejam.com/mjmoeh-dastan-hai-shahnameh-ktab-hfdhm-airanian-dr-nbrd-ba-stmgran/)

محسن دامادی

کتاب‌سرای نیک

۱۰ ٪ ۴۳۰٬۰۰۰ ۳۸۷٬۰۰۰ تومان

[![جلد کتاب مجموعه داستان‌های شاهنامه کتاب سوم (زال و رودابه)](https://ketabejam.com/uploads/im0006811055.webp)](https://ketabejam.com/mjmoeh-dastan-hai-shahnameh-ktab-som-zal-o-rodabh/)

[مجموعه داستان‌های شاهنامه کتاب سوم (زال و رودابه)](https://ketabejam.com/mjmoeh-dastan-hai-shahnameh-ktab-som-zal-o-rodabh/)

محسن دامادی

کتاب‌سرای نیک

۱۰ ٪ ۵۵۰٬۰۰۰ ۴۹۵٬۰۰۰ تومان

[![جلد کتاب مجموعه داستان‌های شاهنامه کتاب نوزدهم (کی‌خسرو شاه نو)](https://ketabejam.com/uploads/im0006811060.webp)](https://ketabejam.com/mjmoeh-dastan-hai-shahnameh-ktab-nozdhm-ki-khsro-shah-no/)

[مجموعه داستان‌های شاهنامه کتاب نوزدهم (کی‌خسرو شاه نو)](https://ketabejam.com/mjmoeh-dastan-hai-shahnameh-ktab-nozdhm-ki-khsro-shah-no/)

محسن دامادی

کتاب‌سرای نیک

۱۰ ٪ ۵۵۰٬۰۰۰ ۴۹۵٬۰۰۰ تومان

[![جلد کتاب مجموعه داستان‌های شاهنامه کتاب شانزدهم (فرنگیس و سووشون)](https://ketabejam.com/uploads/im0006811080.webp)](https://ketabejam.com/mjmoeh-dastan-hai-shahnameh-ktab-shanzdhm-frngis-o-sooshon/)

[مجموعه داستان‌های شاهنامه کتاب شانزدهم (فرنگیس و سووشون)](https://ketabejam.com/mjmoeh-dastan-hai-shahnameh-ktab-shanzdhm-frngis-o-sooshon/)

محسن دامادی

کتاب‌سرای نیک

۱۰ ٪ ۵۳۰٬۰۰۰ ۴۷۷٬۰۰۰ تومان

## کتاب‌های بیشتر از منوچهر مرتضوی

[مشاهده‌ی همه](https://ketabejam.com/authors/mnochhr-mrtzoi/)

## کتاب‌های بیشتر از توس

[مشاهده‌ی همه](https://ketabejam.com/publishers/tos/)

۶۵۰٬۰۰۰ ۲۰ ٪ ۵۲۰٬۰۰۰ تومان

فروشنده

کتاب‌جم

۱۴ روز مهلت تعویض یا مرجوعی

- ارسال سریع به سراسر کشور

- تضمین اصالت کتاب از ناشر معتبر

- پرداخت امن از درگاه بانکی

