# خرید کتاب نظریه در تئاتر اثر مارک فورتیه از نشر سوره مهر

> آیا تئاتر نوعی زبان است و یا اگر نیست چطور از این الگوی اصلی (یعنی زبان) می‌گریزد؟ اگر تئاتر ویژگی‌ای دارد که آن را از زبان متمایز می‌کند، این ویژگی چطور در تس…

Source: https://ketabejam.com/nzrih-dr-tiatr/

[کتاب‌جم](https://ketabejam.com/) [سبک زندگی و هنر](https://ketabejam.com/list/lifestyle/) [سینما و تئاتر](https://ketabejam.com/list/cinema-theater/)

تخفیف کتاب‌خوانی ۲۰ ٪ تخفیف

[سینما و تئاتر](https://ketabejam.com/list/cinema-theater/) موجود

# نظریه در تئاتر

هنوز دیدگاهی ثبت نشده، اولین نفر باش [م نویسنده مارک فورتیه](https://ketabejam.com/authors/mark-fortih/)[ف مترجم فرزان سجودی](https://ketabejam.com/translators/frzan-sjodi/)[س ناشر سوره مهر](https://ketabejam.com/publishers/soreh-mhr/)

۲۲۸

صفحه

۱۳۸۸

سال چاپ

وزیری

قطع

۱۲۵٬۰۰۰ ۲۰ ٪ ۱۰۰٬۰۰۰ تومان

فروشنده

کتاب‌جم

۱۴ روز مهلت تعویض یا مرجوعی

- ارسال سریع به سراسر کشور

- تضمین اصالت کتاب از ناشر معتبر

- پرداخت امن از درگاه بانکی

معرفیمشخصاتدیدگاه‌هابیشتر از مارک فورتیهبیشتر از سوره مهرترجمه‌ی فرزان سجودیکتاب‌های مرتبط

## معرفی کتاب

آیا تئاتر نوعی زبان است و یا اگر نیست چطور از این الگوی اصلی (یعنی زبان) می‌گریزد؟ اگر تئاتر ویژگی‌ای دارد که آن را از زبان متمایز می‌کند، این ویژگی چطور در تسلط زبان و نوشتار بر درک نظری جهان بازتاب می‌یابد؟ چه روابط احتمالی بین اندیشیدن دربارۀ تئاتر بر اساس مناسبات نظری و کنش عملی ساختن تئاتر وجود دارد؟ مقاومت تئاتر در برابر نظریه یا به بیان ملایم‌تر، اصرار بر آن‌ که تئاتر در یک گفت‌و‌گوی واقعی با نظریه دارای صدای خاص خود است، به جنبۀ دوم رابطۀ این دو اشاره دارد. نظریه را می‌توان در مورد تئاتر به کار بست، اما در جهتی دیگر، تئاتر پاسخ نظریه را می‌دهد. به‌ خصوص در قطعات تئاتری که خود اندیشه‌ای پیچیده را بر می‌انگیزند یا به صحنه می‌برند، وضع این‌ گونه است. برای مثال بیشتر کارهای شکسپیر، تاملی بسیار پیچیده در باب تئاتر، فرهنگ و واقعیت‌اند.
هدف اصلی کتاب نظریه در تئاتر (theory theatre an introduction) عبارت است از ارائۀ شرحی مقدماتی از جریان کنونی نظریۀ فرهنگی و چگونگی کاربرد احتمالی آن در تئاتر. از این جهت کتاب نظریه در تئاتر، کتابی است منحصر به فرد. البته مقصود این نیست که می‌توان همۀ متون دیگری را که در این حوزه نوشته شده‌اند، نادیده گرفت.
نظریه در تئاتر به گونه‌ای طراحی شده است تا طیف گسترده‌ای از ایده‌هایی را که خوانندگان می‌توانند به تفصیل در کتاب‌های تخصصی‌تر دنبال کنند، معرفی کند و در این راه مکمل کتاب‌های موجود باشد. متون مقدماتی در زمینۀ نظریه بی‌تردید بسیار ارزشمند‌ند، اما همان‌ طور که بخش «پیشنهاداتی برای مطالعه» که در پایان این کتاب آمده است نشان می‌دهد، بسیارند مجموعه‌هایی که چکیده‌هایی از متون نظری را منتشر کرده‌اند.
با توجه به گستردگی کارهایی که در حوزۀ نظریه در تئاتر، این کتاب از این مزیت متاخر بودنش استفاده می‌کند تا بتواند بازگردد و به قلمرویی که کمابیش شکل گرفته است بنگرد. از این منظر مارک فورتیه (Mark fortier) کوشیده‌ است تا حد ممکن برداشت گسترده‌تری از نظریه را مبنای کار خود قرار دهد. برخلاف بسیاری از دیگر مطالعاتی که در این زمینه انجام شده است، او به‌ طور مشخص توجه خود را بر نظریه‌هایی متمرکز کرده‌ که منشأ در بیرون از تئاتر دارند؛ برخلاف دیگر کتاب‌هایی که در فهرست آمده است، او کوشیده‌ است به نظریه به مفهوم عام آن بپردازد.
نظریه‌هایی که در این کتاب معرفی شده‌اند همه در طی صد و پنجاه سال گذشته مطرح شده‌اند و دلیل انتخاب آن‌ها این واقعیت بوده است که هنوز به‌ طور گسترده‌ای به کار برده می‌شوند. همان‌ طور که می‌دانیم ماتریالیسم از طریق آثار کارل مارکس و در نیمۀ دوم قرن نوزدهم مطرح شد. بخش نخست قرن بیستم شاهد شکل‌گیری نشانه‌شناسی، روان‌کاوی و پدیدارشناسی بود. در بخش دوم قرن بیستم نظریه‌های واکنش خواننده، واسازی، فمینیسم و نظریۀ جنسیت، پسامدرنیسم و پسااستعماری مطرح شدند. این نظریه‌ها را نیز انتخاب کردیم زیرا هر کدام از آن‌ها نکات مهمی را دربارۀ تئاتر به ما خواهند گفت.
این نه کتابی است صرفا دربارۀ نظریه؛ و نه همچنین کتابی است صرفا دربارۀ تئاتر. در سطح کلی، بحث در مورد نظریه و تئاتر نه حول مکاتب نظری یا کار نظریه‌پردازان خاص بلکه پیرامون مسائل مربوط به تئاتر سازمان داده شده است؛ نظریه‌ها فقط تا جایی که به مسائل خاص مورد بحث می‌پردازند مورد توجه قرار گرفته‌اند. این مسائل زیر به سه عنوان کلی طبقه‌بندی شده‌اند. فصل اول با توجه به تئاتر در حکم متن و تئاتر در حکم رویدادی زنده، به روابط بین نظام‌های کلامی و غیرکلامی در روی صحنه می‌پردازد. مسائلی چون دلالت، بازنمایی، معنا، فهم، واژگان و سکوت، صحنه، زندگی، بدن و صدا بررسی می‌شوند. فصل دوم به کسانی که درگیر در تئاتر هستند، می‌پردازد و سوبژکتیویته، عاملیت، مولف، شخصیت، بازیگر، مخاطب و پیوندهایی که تئاتر بین آدم‌های دخیل به وجود می‌آورد از جمله مطالب مورد بحث خواهند بود. فصل سوم به تئاتر به مثابۀ نهادی در جهان می‌پردازد و روابط تئاتر با جهان بیرون از تماشاخانه را بررسی می‌کند؛ در این فصل عواملی چون نیروهای تاریخی، اقتصادی و سیاسی که تئاتر را به شیوۀ به‌ خصوصی به زمان و مکان خاص مرتبط می‌کند، مورد توجه قرار خواهند گرفت.

## مشخصات کتاب

دسته‌بندی

سینما و تئاتر

شناسه کالا

kj-223661

تعداد صفحه

۲۲۸

قطع

وزیری

سال انتشار شمسی

۱۳۸۸

## دیدگاه‌های کاربران

۰ از ۵ · ۰ دیدگاه

هنوز دیدگاهی ثبت نشده؛ اولین نفری باش که تجربه‌اش را می‌نویسد.

## اگر این کتاب را دوست داری

[![جلد کتاب ساخت‌گرایی، پساساختگرایی و مطالعات ادبی](https://ketabejam.com/uploads/im0001115712.webp)](https://ketabejam.com/sakht-graii-psasakhtgraii-o-mtalat-adbi/)

[ساخت‌گرایی، پساساختگرایی و مطالعات ادبی](https://ketabejam.com/sakht-graii-psasakhtgraii-o-mtalat-adbi/)

رولان بارت

ترجمه‌ی فرزان سجودی

سوره مهر

۲۰ ٪ ۳۹۵٬۰۰۰ ۳۱۶٬۰۰۰ تومان

[![جلد کتاب ابر ساخت‌گرایی](https://ketabejam.com/uploads/im0001119824.webp)](https://ketabejam.com/abr-sakht-graii/)

[ابر ساخت‌گرایی](https://ketabejam.com/abr-sakht-graii/)

ریچارد هارلند

ترجمه‌ی فرزان سجودی

سوره مهر

۲۰ ٪ ۳۹۵٬۰۰۰ ۳۱۶٬۰۰۰ تومان

[![جلد کتاب مقدمه ای بر تئوری / تئاتر](https://ketabejam.com/uploads/im0006904953.webp)](https://ketabejam.com/mghdmeh-ai-br-tiori-tiatr/)

[مقدمه ای بر تئوری / تئاتر](https://ketabejam.com/mghdmeh-ai-br-tiori-tiatr/)

مارک فورتیه

ترجمه‌ی علی ظفر قهرمانی‌نژاد

سمت

۲۲۵٬۰۰۰ تومان

[![جلد کتاب صور خیال در نظریه جرجانی](https://ketabejam.com/uploads/covers/b55ccc6d0784.webp)](https://ketabejam.com/sor-khial-dr-nzrih-jrjani/)

[صور خیال در نظریه جرجانی](https://ketabejam.com/sor-khial-dr-nzrih-jrjani/)

کمال ابوادیب

ترجمه‌ی فرزان سجودی، فرهاد ساسانی

علم

۲۰ ٪ ۸۵۰٬۰۰۰ ۶۸۰٬۰۰۰ تومان

[![جلد کتاب نقد و قدرت بازآفرینی مناظره‌ی فوکو و هابرماس](https://ketabejam.com/uploads/im0001095050.webp)](https://ketabejam.com/nghd-o-ghdrt-bazafrini-mnazreh-i-foko-o-habrmas/)

[نقد و قدرت بازآفرینی مناظره‌ی فوکو و هابرماس](https://ketabejam.com/nghd-o-ghdrt-bazafrini-mnazreh-i-foko-o-habrmas/)

مایکل کلی

ترجمه‌ی فرزان سجودی

اختران

۲۰ ٪ ۴۹۵٬۰۰۰ ۳۹۶٬۰۰۰ تومان

[![جلد کتاب رویکردی به دوبله فیلم](https://ketabejam.com/uploads/im0006810934.webp)](https://ketabejam.com/roikrdi-beh-dobleh-film/)

[رویکردی به دوبله فیلم](https://ketabejam.com/roikrdi-beh-dobleh-film/)

بیژن چوبینه

ترجمه‌ی حسین محبی

پرسمان، شالان

۲۰ ٪ ۱۲۰٬۰۰۰ ۹۶٬۰۰۰ تومان

[![جلد کتاب آواز اژدهایی که به بهشت می‌رفت (مانیا‌هنر)](https://ketabejam.com/uploads/im0006820555.webp)](https://ketabejam.com/aoaz-azhdhaii-keh-beh-bhsht-mi-rft-mania-hnr/)

[آواز اژدهایی که به بهشت می‌رفت (مانیا‌هنر)](https://ketabejam.com/aoaz-azhdhaii-keh-beh-bhsht-mi-rft-mania-hnr/)

یونگ جین لی

ترجمه‌ی محمد منعم

مانیا هنر

۲۰ ٪ ۷۹۰٬۰۰۰ ۶۳۲٬۰۰۰ تومان

[![جلد کتاب مرغ وصله چشم (مانیا هنر)](https://ketabejam.com/uploads/im0006820557.webp)](https://ketabejam.com/mrgh-osleh-chshm-mania-hnr/)

[مرغ وصله چشم (مانیا هنر)](https://ketabejam.com/mrgh-osleh-chshm-mania-hnr/)

ویرجینیا زاخاریه وا

ترجمه‌ی فرید قدمی

مانیا هنر

۲۰ ٪ ۲۵۰٬۰۰۰ ۲۰۰٬۰۰۰ تومان

[![جلد کتاب مکان‌های اجرا (مانیاهنر)](https://ketabejam.com/uploads/im0006820563.webp)](https://ketabejam.com/mkan-hai-ajra-maniahnr/)

[مکان‌های اجرا (مانیاهنر)](https://ketabejam.com/mkan-hai-ajra-maniahnr/)

ماروین کارلسون

ترجمه‌ی مریم دادخواه وشایان صدرزاده

مانیا هنر

۲۰ ٪ ۸۹۰٬۰۰۰ ۷۱۲٬۰۰۰ تومان

[![جلد کتاب تئاتر و اسطوره (مانیاهنر)](https://ketabejam.com/uploads/im0006820569.webp)](https://ketabejam.com/tiatr-o-astoreh-maniahnr/)

[تئاتر و اسطوره (مانیاهنر)](https://ketabejam.com/tiatr-o-astoreh-maniahnr/)

هانس تیس لمان

ترجمه‌ی ارغوان حسین خیاط

مانیا هنر

۲۰ ٪ ۷۹۰٬۰۰۰ ۶۳۲٬۰۰۰ تومان

[![جلد کتاب برشت در عمل (مانیا‌هنر)](https://ketabejam.com/uploads/im0006820570.webp)](https://ketabejam.com/brsht-dr-ml-mania-hnr/)

[برشت در عمل (مانیا‌هنر)](https://ketabejam.com/brsht-dr-ml-mania-hnr/)

دیوید بارنت

ترجمه‌ی فارس باقری

مانیا هنر

۲۰ ٪ ۶۹۰٬۰۰۰ ۵۵۲٬۰۰۰ تومان

[![جلد کتاب تاریخ درام و تئاتر اروپا (2جلدی) مانیاهنر](https://ketabejam.com/uploads/im0006820574.webp)](https://ketabejam.com/tarikh-dram-o-tiatr-aropa-2jldi-maniahnr/)

[تاریخ درام و تئاتر اروپا (2جلدی) مانیاهنر](https://ketabejam.com/tarikh-dram-o-tiatr-aropa-2jldi-maniahnr/)

اریکا فیشر لیشته

ترجمه‌ی مریم دادخواه

مانیا هنر

۲۰ ٪ ۱٬۴۰۰٬۰۰۰ ۱٬۱۲۰٬۰۰۰ تومان

[![جلد کتاب سینما به روایت من یا ما به روایت سینما (مانیاهنر)](https://ketabejam.com/uploads/im0006820592.webp)](https://ketabejam.com/sinma-beh-roait-mn-ia-ma-beh-roait-sinma-maniahnr/)

[سینما به روایت من یا ما به روایت سینما (مانیاهنر)](https://ketabejam.com/sinma-beh-roait-mn-ia-ma-beh-roait-sinma-maniahnr/)

محمدعلی سجادی

مانیا هنر

۲۰ ٪ ۳۵۰٬۰۰۰ ۲۸۰٬۰۰۰ تومان

[![جلد کتاب کتاب فیلم](https://ketabejam.com/uploads/im0006905799.webp)](https://ketabejam.com/ktab-film-txtb/)

[کتاب فیلم](https://ketabejam.com/ktab-film-txtb/)

دنی لی

ترجمه‌ی شهاب صقری

نخستین

۱۵ ٪ ۶۰۰٬۰۰۰ ۵۱۰٬۰۰۰ تومان

[![جلد کتاب مبانی سینما 1](https://ketabejam.com/uploads/im0006822649.webp)](https://ketabejam.com/mbani-sinma-1/)

[مبانی سینما 1](https://ketabejam.com/mbani-sinma-1/)

ویلیام فیلیپس

ترجمه‌ی رحیم‌قاسمیان

ساقی

۲۰ ٪ ۶۵۰٬۰۰۰ ۵۲۰٬۰۰۰ تومان

[![جلد کتاب تئاتر معاصر آمریکا](https://ketabejam.com/uploads/im0006822982.webp)](https://ketabejam.com/tiatr-masr-amrika/)

[تئاتر معاصر آمریکا](https://ketabejam.com/tiatr-masr-amrika/)

آنت جی سادیک

ترجمه‌ی رضوانه امامی‌پور

ایجاز

۲۰ ٪ ۲۰۰٬۰۰۰ ۱۶۰٬۰۰۰ تومان

[![جلد کتاب تحلیل جامعه شناختی چگونگی ظهور بازیگران جهانی در سینمای ایران (جامعه ش ناسان)](https://ketabejam.com/uploads/im0006829669.webp)](https://ketabejam.com/thlil-jameh-shnakhti-chgongi-zhor-bazigran-jhani-dr-sinmai-airan-jameh-sh-nasan/)

[تحلیل جامعه شناختی چگونگی ظهور بازیگران جهانی در سینمای ایران (جامعه ش ناسان)](https://ketabejam.com/thlil-jameh-shnakhti-chgongi-zhor-bazigran-jhani-dr-sinmai-airan-jameh-sh-nasan/)

حمید صنعت جو

جامعه شناسان

۵ ٪ ۱۲۰٬۰۰۰ ۱۱۴٬۰۰۰ تومان

[![جلد کتاب سینمای ایران از کلاسیک تا عصر](https://ketabejam.com/uploads/im0006830236.webp)](https://ketabejam.com/sinmai-airan-az-klasik-ta-sr/)

[سینمای ایران از کلاسیک تا عصر](https://ketabejam.com/sinmai-airan-az-klasik-ta-sr/)

آریو همتی

چاپخش

۱۵ ٪ ۱۸۵٬۰۰۰ ۱۵۷٬۲۵۰ تومان

## کتاب‌های بیشتر از مارک فورتیه

[مشاهده‌ی همه](https://ketabejam.com/authors/mark-fortih/)

## کتاب‌های بیشتر از سوره مهر

[مشاهده‌ی همه](https://ketabejam.com/publishers/soreh-mhr/)

## کتاب‌های بیشتر با ترجمه‌ی فرزان سجودی

[مشاهده‌ی همه](https://ketabejam.com/translators/frzan-sjodi/)

۱۲۵٬۰۰۰ ۲۰ ٪ ۱۰۰٬۰۰۰ تومان

فروشنده

کتاب‌جم

۱۴ روز مهلت تعویض یا مرجوعی

- ارسال سریع به سراسر کشور

- تضمین اصالت کتاب از ناشر معتبر

- پرداخت امن از درگاه بانکی

