مدیریت زمان برای تست زدن

مدیریت زمان برای تست زدن یه کار خیلی مشکل هست، به عوامل زیادی بستگی داره و میتونه تاثیر زیادی توی نتیجه ای که میگیریم داشته باشه. چیزهای مزاحمی که مدیریت زمان آزمون تستی ما رو به هم میزنه!!!

چند تا مورد رو لیست میکنم که باعث میشه ما نتونیم تایم رو مدیریت کنیم:

  1. عدم اعتماد به نفس
  2. نبود تسلط کافی
  3. حواس پرتی (فکر های تکرار شونده و آزار دهنده)
  4. باور های غلط

روشهای مدیریت زمان در تست زنی

1. به مطالب مسلط باشید

اگر به مطالب مسلط باشید، قطعا استرس شما هم پائین خواهد اومد، به عنوان مثال راننده ای که میخواد اولین بار پشت ماشین بشینه احتمالا استرس بالایی خواهد داشت، اما با تکرار و رسیدن به مهارت رانندگی خیلی هم کار آسونی خواهد بود.

2. باور غلط اینکه اگه من در امتحانات کتبی خوبم در تست هم خوبم

قبلا هم گفتم که تست زنی یک مهارته. شما باید توی 1 دقیقه یا کمتر به سئوالات جواب بدید پس نه تنها باید خوب باشید (نمرات شما در امتحانات کتبی خوب باشه) بلکه باید عالی باشین.

3. متمرکز باشید

گاهی اوقات یه قطعه موزیک، یک فیلم یا غیره توی مغز انسان تکرار میشه. برای اینکه این اتفاقات نیفته و از نظر زمانی شما رو عقب نندازه، قبل از آزمون انگیزه ها و هدف های خودتون رو مرور کنید و قبل از امتحان از تکنیک های آرامش و مدیتیشن و تمرکز استفاده کنید.

4. مرتب سرعت خودتون رو بسنجید

توی آزمون باید مرتبا خودتون رو بسنجید از این جهت که مثلا آیا تا اون زمان تعداد سئوالایی که جواب دادین با زمانی که تا به حال از دست دادید میخونه؟؟؟ مثلا فرض کنید برای سئوالهای یه آزمون میانگین 1 دقیقه وقت دارید و این در حالی هستش که شما سئوال 10 هستید و یک ساعت گذشته؟!

5. دوری از خطای تندخوانی

گاهی اوقات بچه ها فکر میکنن اگه با سرعت خیلی سریع سئوال رو بخونن توی وقت صرفه جویی کردن این در حالی هست که چون استرس هم دارن این باعث میشه یک سئوال رو بارها و بارها بخونن و باعث تلف شدن وقتشون و به هم خوردن تمرکزشون میشه پس سرعت ایده خوندن خودتون رو به تجربه پیدا کنید.

6. اول به سوالاتی که بلدین یا آسونه جواب بدین

همه سوالاتی که توی یه درس توی کنکور هستن امتیاز یکسانی دارن پس از همون اول سعی نکنید به همه سوالا جواب بدین اگه سوالی سخت بود یا حتی وقت گیر بود اون سوالها رو رد کنید بعدش اگه وقت اضافه آوردین به اون سوال ها برگردین چون اونجوری مطمئن میشید به تمام سوالاتی که بلد بودین جواب دادین و در جلسه آزمون وقتی احساس کنید که به بیشتر سوال ها درست جواب می دید همین استرستون رو کم می کنه و راحت تر می تونید روی بقیه سوال ها تمرکز کنید.

7. تمرین مدیریت زمان در آزمون های آزمایشی

حتما قبل از کنکور یا امتحان های مهم تستی دیگه در آزمون های آزمایشی شرکت کنید و آزمون تون رو تحلیل کنید و ایرادتون رو توی همین آزمون ها برطرف کنید تا بتونید توی آزمون اصلی موفق بشید.

8. زمان مشخص شده برای هر درس رو برای اون درس اختصاص بدین

کنکور و آزمون های آزمایشی مربوط به اون برای هر درس یک تایم مشخصی گذاشته شده که بهتره طبق اون زمان به سوالات اون درس پاسخ بدین. هیچ وقت از زمان یه درس رو برای یه درس دیگه اختصاص ندین شاید اون درسی که فکر می کنید کمتر نسبت به درس های دیگه بلدین امسال طراح سوال های آسونی طرح کرده باشه و شما با حذف کردن اون درس از دیگر شرکت کننده عقب بیوفتین.

“حتما در هنگام آزمون ساعت همراه داشته باشید.”

9. هنگام روبه رو شدن با سوالات سخت روحیه خودتون رو از دست ندید.

بدونید اگر قبل آزمون خوب درس خونده باشید و هنگام آزمون سوالات برای شما سخته برای بقیه شرکت کننده ها همین شرایط وجود داره پس اعتماد به نفس خودتون رو از دست ندید و متن سوالات رو کامل بخونید و با آرامش به سوالات پاسخ بدین.

10. سوالات رو علامت گذاری کنید

اگه سوالی سخت بود یا وقت گیر بود اما می تونید حلش کنید کنار شماره اون سوال در پاسخ نامه علامت بزنید که برای بار دوم که به سوالات بر می گردید بدونید کدوم سوالات براتون راحت تره که حل بکنید و احتمال درست زدن اون سوال در آزمون بیشتره این کار از گیج شدن شما توی آزمون جلوگیری می کنه.

11. اگر سر جلسه کنکور خسته شدید کمی استراحت کنید.

در هنگامی که احساس کردین چشماتون خسته شده و خیلی هم استرس دارین بهتره به مدت سی ثانیه چشماتون رو ببندید و صندلی تکیه بدین و کمی خوراکی که بهتره خوراکی قندی باشه مثل خرما یا شکلات باشه بخورید . فکر نکنید با این کار دارید وقتتون رو هدر می دید در واقع شما دارید انرژیتون رو برای حل سوالات بعدی افزایش میدین پس اصلا نگران این سی ثانیه نباشید.

12. از پاسخ برگ پر نشده نترسید

قرار نیست به همه سوال ها جواب بدین. قرار نیست به سوالات آزمون های تستی شانسی جواب بدین حواستون به نمره منفی باشد وقتی از سوالی مطمئن هستید بهش پاسخ بدین و فکر نکنید هرچقدر که تعداد سوال بیشتری جواب بدین موفق ترید مثلا اگر 40 تا سوال باشد و شما 25 تا درست و 15 تا غلط بزنید با کسی که فقط به 20 تا سوال جواب داده ولی همه آنها درست است درصدتون یکیه فقط نفر دوم تونسته زمان بیشتری هم نسبت به فرد اول ذخیره کنه.

13. هدف گذاری کنید

این روش به این صورت است که قبل از آزمون مشخص می کنید که قرار است برای هر درس به چه تعداد سوال پاسخ بدین. البته که این عدد دقیق نیست چون ممکن سوال ها زیادی سخت یا آسون باشن اما با اینکار انتظارتون از خودتون کمتر میشه که باید به تمام سوال ها پاسخ بدین و وقتی به سوالات سخت برخورد کردین با نگرانی کمتری اون سوال رو رد می کنید.

اولویت بندی

توی این بخش اولویت موارد ذکر شده بالا توی جدول زیر مشخص شده:

موارد به ترتیب اولویت درجه اهمیت
به مطالب مسلط باشید بسیار بسیار مهم
باور غلط اینکه اگه من در امتحانات کتبی خوبم در تست هم خوبم بسیار بسیار مهم
متمرکز باشید بسیار بسیار مهم
دوری از خطای تندخوانی بسیار بسیار مهم
هنگام روبه رو شدن با سوالات سخت روحیه خودتون رو از دست ندید. بسیار بسیار مهم
هدف گذاری کنید بسیار مهم
از پاسخ برگ پر نشده نترسید بسیار مهم
اگر سر جلسه کنکور خسته شدید کمی استراحت کنید. بسیار مهم
سوالات رو علامت گذاری کنید بسیار مهم
حتما در هنگام آزمون ساعت همراه داشته باشید. بسیار مهم
زمان مشخص شده برای هر درس رو برای اون درس اختصاص بدین بسیار مهم
تمرین مدیریت زمان در آزمون های آزمایشی بسیار مهم
اول به سوالاتی که بلدین یا آسونه جواب بدین مهم

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *