نحوه صحیح مطالعه

مسلط بودن بر همه تکالیف درسی می‌‌تواند دشوار باشد. فرقی ندارد که یک بچه دبیرستانی هستید یا فردی بزرگسال که به کالج برمی‌‌گردد، در هر صورت، برقراری تعادل بین تکالیف درسی و سایر مسئولیت‌‌هایتان می‌‌تواند کاری دشوار باشد.

اگر از ذهنتان بیش از حد کار می‌‌کشید و احساس خستگی مفرط می‌‌کنید، در این مقاله برخی ترفندهای مطالعاتی را مطرح می‌‌کنیم که تأثیر آن‌‌ها در رسیدن شما به موفقیت از لحاظ علمی اثبات شده‌‌ است.

در این راهنما، به بررسی مهارت‌‌های مطالعاتی اثبات‌‌شده از لحاظ علمی و برگرفته از نشریات علمی و برخی از معتبرترین منابع جهان مانند دانشگاه‌‌های هاروارد، هیل، ام‌‌آی‌‌تی و کرنل می‌‌پردازیم.

این راهنمای جامع همه زمینه‌‌های مرتبط از درس خواندن برای امتحان گرفته تا بهترین اپ‌‌های مطالعه را در بر می‌‌گیرد. پس، بیایید شروع کنیم.

بخش 1: روش‌‌های آماده‌‌‌‌ شدن برای موفقیت

1. یک برنامه زمانی برای خود تدوین کنید

«آخیش، به زودی به هدفم خواهم رسید» راهکاری مورد تأیید برای مطالعه نیست. در عوض، باید در مورد برنامه‌‌ریزی یکپارچه جلسات مطالعه خود اراده قوی داشته باشید.

در برنامه زمانی خود، بخش‌هایی از زمان‌‌تان را که می‌توانید به مطالعه اختصاص دهید مشخص کنید. هدفتان باید برنامه‌‌ریزی برای چند ساعت مطالعه در هر روز باشد اما سایر تعهداتتان ممکن است ایجاب کند که برخی از جلسات طولانی‌تر از سایر جلسات باشند.

جلسات دشوارتر نیاز به زمان بیشتری برای مطالعه دارند. بنابراین، چندین جلسه را هم به دروس دارای ارزش چند واحدی اختصاص بدهید. به‌‌ازای هر ساعت درس خواندن که برگزار می‌‌کنید، هر هفته یک تا سه ساعت را به مطالعه اختصاص دهید.

2. با سرعت متناسب خودتان مطالعه کنید

آیا مطالب را به سرعت ادراک می‌کنید یا اینکه به زمان بیشتری برای درک کامل مطالب نیاز دارید؟ فقط خودتان می‌دانید که چه سرعتی برای‌‌تان بهتر است.

یک سرعت مطالعه صحیح (یا اشتباه) مشخص وجود ندارد. بنابراین، سعی نکنید سرعت مطالعه فرد دیگری را تقلید کنید.

در عوض، از طریق آزمون و خطا سرعت کارآمد برای خودتان را پیدا کنید. فقط به یاد داشته باشید که مطالعه با سرعت کمتر مستلزم این است که زمان بیشتری را به تکالیف مدرسه‌‌تان اختصاص دهید.

3. کمی استراحت کنید

خستگی در داشتن بهترین عملکرد به هیچ‌‌کس کمکی نمی‌‌کند. بدن شما به استراحت نیاز دارد و خواب کافی در عملکرد حافظه بسیار تأثیرگذار است.

استراحت کافی یکی از دلایلی است که برنامه‌‌ریزی تایم مطالعه بسیار مهم است به‌‌طوری‌‌که، وسوسه بیدار ماندن تا پاشی از صبح برگزاری یک امتحان بسیار مهم را کاهش می‌دهد. در عوض، در شب قبل از امتحان باید هفت ساعت یا بیشتر بخوابید.

چرت‌ زدن‌‌های قبل از مطالعه را در هر جلسه مطالعه به ۱۵ یا ۲۰ دقیقه محدود کنید. پس از بیدار شدن از خواب، چند حرکت کششی یا ورزش سبک انجام دهید تا بدن و مغز‌‌تان برای مطالعه آماده شوند.

4. تلفن همراه خود را خاموش کنید

وقفه‌های بین مطالعه ناشی از تلفن همراه‌‌تان به این دلیل به‌‌عنوان عاملی منفی مطرح می‌‌شود که تمرکزتان را بر هم می‌‌زند. در صورتی‌‌که برای بررسی یکی از اعلاناتتان به سراغ گوشی‌‌تان می‌‌روید، باید قبل از بازگشت به مطالعه، ذهن خود را دوباره روی موضوع در حال مطالعه متمرکز کنید.

قبل از شروع به مطالعه، صدای تلفن خود را به‌‌طور کامل خاموش کنید یا دستگاه را در حالت «مزاحم نشوید» قرار دهید. همچنین می‌توانید اپ‌‌هایی را دانلود کنید که دسترسی شما به رسانه‌های اجتماعی را به‌‌طور موقت مسدود می‌‌کنند.

اگر همچنان وسوسه می‌شوید که گوشی‌‌تان را چک کنید، خیلی ساده گوشی‌‌ را تا اتمام مطالعه

خاموش کنید.

5. آرام باشید

تحقیقات نشان می‌دهند که استرس، یادگیری و حفظ اطلاعات را دشوارتر می‌کند.

برخی راهکارها برای کاهش استرس عبارتند از:

  • تنفس عمیق
  • نوشتن فهرستی از وظایف نیازمند برطرف‌‌سازی
  • انجام تمرین‌‌های سبک

سعی کنید قبل از شروع مطالعه ذهنتان را از افکار تنش‌‌زا رها کنید.

بخش ۲: فضای مطالعه کامل خود را ایجاد کنید

1. یک مکان خوب برای مطالعه انتخاب کنید

در بهترین نقطه مطالعه، تعادل دلپذیری وجود دارد بدین معنا که به مکانی نیاز دارید که راحت باشد و البته آنقدر هم آرام نباشد که در نهایت خوابتان بیاید. برای برخی افراد، این تعادل به معنای کار پشت میز است. برخی دیگر در حالت کار روی مبل یا میز آشپزخانه عملکرد بهتری دارند. همچنین، مطالعه روی تخت‌‌خوابتان هم ممکن است خیلی راحت باشد.

احاطه کردن فضای محیط‌‌تان با آرامش و سکوت، در تمرکز بهتر به شما کمک می‌کند. اگر صدای بچه‌هایتان بلند است یا اینکه در بیرون از پنجره‌ خانه‌‌تان عملیات ساختمانی در جریان است، شاید لازم باشد که به اتاق خواب طبقه‌ی بالا یا یکی از کافه‌های آرام محله یا کتابخانه محله‌‌تان بروید.

2. موسیقی خود را هوشمندانه انتخاب کنید

هدفون‌های حذف‌‌کننده نویز نیز می‌توانند به کاهش حواس‌‌پرتی کمک کنند.

گوش دادن به موسیقی آرام بهتر از آهنگ‌های بلند است. برخی از افراد با پخش موسیقی بی‌‌کلام در پس‌زمینه محیط مطالعه بهترین عملکردشان را دارند.

آهنگ‌های متن‌‌دار ممکن است توجه‌‌تان را از کتاب‌های درسی‌تان دور کنند. با این‌‌حال، برخی افراد می‌توانند در عین گوش دادن به آهنگ‌ها با کلمات هم کنار بیایند، بنابراین ممکن است بخواهید این نوع موسیقی را هم امتحان کنید و ببینید که کدام‌‌یک برای شما مناسب است.

فقط به یاد داشته باشید که هیچ‌‌گونه اجباری بابت گوش دادن به موسیقی وجود ندارد. اگر بهترین عملکرد خودتان را در محیط آرام و بی‌‌صدا دارید، با خیال راحت پخش‌‌کننده موسیقی‌‌تان را خاموش کنید.

3. پلتفرم های VOD مثل فیلیمو را ببندید

اگر متن آهنگ حواس‌تان را پرت می‌کند، دیگر تصور کنید تماشای تلویزیون چقدر می‌تواند توجه‌‌تان را به خودش جلب کند! مطالعه جدی مستلزم این است که تلویزیون را خاموش کنید.

این امر در مورد گوش دادن به دیجی‌های رادیویی نیز صادق است. شنیدن صداها در پس‌زمینه، توان مغز‌‌تان را از مطلب در حال مطالعه پرت می‌‌کند.

4. از صداهای پس‌‌زمینه استفاده کنید

خاموش کردن تلویزیون، رادیوی در حال پخش برنامه و آهنگ پاپ مورد علاقه‌تان به این معنی نیست که باید در سکوت کامل مطالعه کنید. صداهای پس‌‌زمینه آرام می‌‌تواند جایگزینی عالی باشد.

برخی افراد از گوش دادن به صداهای طبیعت مانند امواج اقیانوس یا جلوه‌‌های صوتی رعد و برق لذت می‌برند. برخی دیگر هم هیاهوی هواداران مسابقه ورزشی را ترجیح می‌دهند.

5. غذای ذهنتان را میل کنید

صدای قار و قور شکم‌‌تان می‌‌تواند حواستان را از درس پرت کند، ازاین‌‌رو با خیال راحت در حین کار راحت تنقلات بخورید. تنقلات خود را در جایی دم دست قرار دهید تا مجبور نباشید برای پیدا کردن خوراکی‌‌تان کتاب‌هایتان را زمین بگذارید.

در جلسه مطالعه بعدی‌‌تان برخی از تنقلات زیر را به همراه داشته باشید:

  • کالباس کم‌‌چرب
  • آجیل
  • انگور و چند قاچ سیب
  • شکلات تلخ

به سراغ تنقلاتی بروید که باعث تقویت ذهنتان می‌‌شوند و ذهنتان را هوشیار نگه می‌دارند. از تنقلات پرقند، پرچربی و دارای کربوهیدرات‌های فرآوری‌‌شده پرهیز کنید.

بخش 3: روش مطالعاتی مناسب برای خودتان را انتخاب کنید

خواندن بی‌دقت از روی یادداشت‌ها یا کتاب‌های درسی‌‌تان روش مؤثری برای مطالعه نیست. این کار در پردازش اطلاعات کمکی به شما نمی‌کند. در عوض، باید یک راهبرد مطالعه اثبات‌‌شده را به‌‌کار بگیرید که در تفکر درباره مطالب و حفظ مؤثر آن‌‌ها به شما کمک کند.

راهبرد شماره 1: روش اس‌‌کیو3آر (SQ3R)

با به‌‌کارگیری رویکرد اس‌‌کیو3آر در روخوانی مطالب، تفکر انتقادی درباره متن مورد مطالعه‌‌تان را یاد خواهید گرفت.

برای این کار پنج مرحله وجود دارد:

  • مرور مطالب مهم: برخی مطالب معین را با روخوانی سطحی رد شوید. تمرکزتان را بر روی سرعنوان‌‌ها، واژه‌‌های پررنگ و نمودارها بگذارید.
  • طرح سؤال: از خودتان سؤال‌‌هایی در مورد موضوع مورد‌‌تان بپرسید.
  • خواندن: متن را به‌‌دقت بخوانید. در حین خواندن متن، به پاسخ سؤالات طرح شده خودتان هم نگاه کنید.
  • از حفظ پاسخ دادن: پاسخ سؤالات‌‌تان را از حفظ بگویید. همچنین، توضیحاتی در مورد پاسخ‌‌هایتان یادداشت کنید.
  • مرور دوباره: با بازخوانی متن و خواندن یادداشت‌‌هایتان با صدای بلند، متن را بار دیگر مرور کنید.

راهبرد شماره 2: روش پی‌‌کیو4آر (PQ4R)

روش پی‌‌کیو4آر، راهبرد مطالعاتی دیگری است که در درک مطالب خوانده‌‌شده به شما کمک می‌‌کند.

این رویکرد از 6 مرحله زیر تشکیل شده است:

  • مرور اجمالی: مطالب را به‌‌صورت سطحی مرور کنید. عناوین، سرعنوان‌‌ها و سایر قسمت‌‌های هایلایت‌‌شده متن را بخوانید.
  • طرح سؤال: در مورد سؤالات مرتبط با مطالب خوانده‌‌شده کمی فکر کنید.
  • خواندن: در حین مرور مطالب، سعی کنید پاسخ سؤالاتتان را پیدا کنید.
  • تعمق: وجود هرگونه سؤال پاسخ داده‌‌نشده یا سؤال جدید را بررسی کنید.
  • از حفظ خواندن: مطلبی را که می‌‌خوانید با صدای بلند برای خودتان توضیح دهید.
  • مرور دوباره: بار دیگر مطالب را مرور کنید.

 راهبرد شماره 3: روش سیوز

رویکرد سیوز در آماده‌‌ شدن برای خواندن مطالب می‌‌تواند به شما کمک کند.

هفت مرحله پیش از خواندن وجود دارد.

  • عنوان: عنوان را بخوانید.
  • سرفصل‌‌ها: سرعنوان‌‌ها را به‌‌صورت سطحی مرور کنید.
  • مقدمه: بخش مقدمه را به‌‌طور اجمالی مرور کنید.
  • همه جملات اول یک بخش: به جمله‌‌بندی آغازین هریک از بخش‌‌های کتاب دقت کنید.
  • تصاویر و واژگان: به تصاویر و واژگان پررنگ دقت کنید.
  • سؤالات بسته: سؤالات آخر هر فصل را مرور کنید.
  • جمع‌‌بندی: خلاصه متن را بخوانید.

در حین انجام این مراحل، از خودتان سؤالات تفکرآمیز بپرسید. پس از تکمیل آن‌‌ها، متن را بخوانید.

مطالعه آنلاین

با وجود اینکه این سه راهبرد مطالعاتی می‌توانند در هر محیطی مفید باشند اما مطالعه آنلاین چالش‌های خاص خود را دارد.

دکتر تونی بیتس راهنمایی کامل و تفکرآمیز در زمینه مطالعه آنلاین نوشته است که نوعی راهنمای مطالعه آنلاین برای دانش‌‌آموزان است. او علاوه بر اینکه اهمیت توجه به برنامه‌‌ریزی دوره‌‌های مطالعه تأکید دارد، همچنین نکات مفیدی در مورد نحوه انتخاب بهترین برنامه آنلاین و مدیریت بار مطالب دوره مطالعاتی ارائه می‌دهد.

بخش ۴: مهارت‌های مطالعه موثر

1. مفاهیم کلیدی را هایلایت کنید

جستجوی مهم‌ترین اطلاعات در حین خواندن مطالب به شما کمک می‌کند تا ذهنتان پیوسته درگیر مطالب بماند. این کار در جلوگیری از سرگردانی ذهن‌‌تان در حین خواندن مطالب می‌‌تواند مؤثر باشد.

پس از آنکه جزئیات مهم را پیدا کردید، آن‌ها را با یک ماژیک هایلایت‌‌کننده علامت بزنید یا زیر آن‌ها خط بکشید. همچنین نوشتن یادداشت‌هایی در کناره‌‌های سفید متن نیز می‌تواند مؤثر باشد. اگر کتاب پیش ‌‌رویتان متعلق به خودتان نیست، می‌‌توانید روی کاغذ یادداشت‌های چسبان بنویسید.

هنگامی‌‌که برای آزمون آماده می‌شوید، مطالعه‌‌تان را با مرور بخش‌های هایلایت‌‌شده و یادداشت‌های نوشته‌‌شده‌‌تان آغاز کنید.

2. جزئیات مهم را خلاصه‌‌ کنید

یکی از روش‌‌های خوب برای ملکه کردن مطالب در ذهنتان این است که مطالب را دوباره با جمله‌‌بندی خودتان بخوانید. نوشتن خلاصه مطالب می‌تواند به‌‌طور ویژه‌‌ای موثر باشد. می‌توانید خلاصه‌‌‌های‌‌تان را در قالب پاراگراف یا رئوس مطالب دسته‌‌بندی کنید.

به خاطر داشته باشید که نباید همه مطالب را در خلاصه‌‌ بنویسید. فقط نکات کلیدی را جدی بگیرید.

استفاده از رنگ‌های مختلف بر روی کاغذ یادداشت خود را در نظر داشته باشید. تحقیقات نشان می‌دهند که اطلاعات ارائه‌‌شده در رنگ‌‌های گوناگون نسبت به مطالبی نوشته‌‌شده با حروف ساده بیشتر در ذهن می‌‌مانند. می‌توانید از خودکارهای رنگی استفاده کنید یا اینکه نوشته‌‌های هایلایت‌‌کرده‌‌ خودتان را مرور کنید.

پس از یادداشت کردن مطالب در حال خواندن، مجدداً مطالبی را که روی کاغذ نوشته‌اید با صدای بلند بخوانید تا هر چه بیشتر ملکه ذهنتان شوند.

3. فلش کارت‌های خود را بسازید

یکی از روش‌‌های آسان برای محک زدن خودتان این است که کارت‌های یادداشتی را آماده کنید که در یک طرف‌‌شان یک کلمه کلیدی و در طرف دیگر اطلاعات یا تعاریف مهم در مورد آن موضوع هستند.

نوشتن مطالب روی کارت‌‌ها در یادگیری اطلاعات به شما کمک می‌کند. محک زدن خودتان با استفاده از این کارت‌ها باعث افزایش این تقویت خواهد شد.

نکته جالب در مورد فلش کارت‌ها، قابلیت حمل آسان آن‌‌هاست. کافیست آن‌ها را در کیف‌‌تان قرار دهید تا بتوانید در هر زمان که فرصت شد از کیف‌‌تان بیرون بیاورید. این روش یکی از راهکارهای فوق‌‌العاده برای فشرده‌‌سازی زمان تمرین اضافی خارج از تایم جلسات مطالعه برنامه‌‌ریزی‌‌شده‌‌تان است.

به‌‌عنوان جایگزینی برای فلش کارت‌های کاغذی، می‌توانید از یک برنامه کامپیوتری یا یک برنامه گوشی هوشمند برای ساختن فلش کارت‌های دیجیتالی استفاده کنید که امکان کلیک پیوسته روی آن‌ها وجود دارد.

4. قدرت به‌‌یاد‌‌سپاری‌‌تان را از طریق تداعی مطالب تقویت کنید.

گاهی اوقات مغز‌‌تان می‌‌تواند از برخی قابلیت‌‌های دیگر برای کمک به شما در حفظ اطلاعات مورد مطالعه‌‌تان استفاده کند. ایجاد تصاویر تخیلی، ساختن پازل‌‌های کلمات یا انجام سایر تمرینات ذهنی می‌‌تواند در به‌‌یادسپاری مطالب به شما کمک کند.

با دنبال کردن ایده‌‌های زیر قدرت به‌‌یادسپاری خود را تقویت کنید:

  • مطالب درسی را با لحنی جذاب بخوانید.
  • به یک عبارت حفظی فکر کنید که در آن واژه‌‌ها با همان حروفی شروع می‌شوند که باید به یاد بسپارید.
  • تصویری رسم کنید که به شما کمک می‌کند بین اطلاعات جدید و اطلاعات از پیش یادگرفته‌‌تان ارتباطی لحظه‌‌ای برقرار کنید.
  • ماهیت تجربه شخصی از موضوع خودتان را تصور کنید. مناظر، صداها، بوها و عناصر دیگر را در نظر بگیرید.
  • جزئیات را با به‌‌کارگیری نقشه ذهنی به‌‌سبک وب نشانگر روابط بین مفاهیم، تصویرسازی کنید.

5. مطالب را در چندین قسمت تقطیع‌‌شده درک کنید

اگر به نحوه حفظ کردن شماره تلفن فکر کنید خواهید دید که شماره ۱۰ رقمی را به سه گروه کوچکتر تقسیم می‌کنند. محفوظ ماندن این سه قسمت در ذهنتان آسان‌تر از به‌‌یاد‌‌سپاری همه مطالب به‌‌عنوان رشته‌‌هایی از مطالب است.

از این راهبرد می‌توانید در هنگام مطالعه با تقسیم کردن یک فهرست به بخش‌‌های کوچکتر استفاده کنید. تلاش‌‌تان را بر حفظ کردن هر قسمت در چارچوب گروه خودش معطوف کنید.

6. برگه مطالعه خود را بسازید

فشرده‌‌سازی مهم‌ترین یادداشت‌های خود در یک صفحه کاغذ، روشی عالی برای حفظ مطالب اولویت‌‌دار در مکانی دم دست است. هرچه بیشتر به این برگه کاغذ نگاه کنید و آن را با صدای بلند بخوانید، بهتر با مطالب آشنا خواهید شد.

افزون بر این، عمل تایپ یا نوشتن اطلاعات به شما کمک می‌کند تا جزئیات را به یاد بسپارید. استفاده از رنگ‌هایی یا سبک‌های حروف مختلف می‌تواند در تصویرسازی مطالب در آینده، مؤثر باشد.

درست مانند فلش‌‌کارت‌‌ها، یک برگه مطالعه نیز قابل حمل است. هر زمان که فرصت دارید می‌توانید آن را از کیف خود بیرون بیاورید.

7. معلم باشید

برای آموزش مطالب درسی به دیگران، ابتدا باید خودتان آن‌‌ها را درک کنید. بنابراین، زمانی که می‌خواهید مطلب جدیدی یاد بگیرید، خودتان را به چالش بکشید و در مورد شیوه‌‌های آموزش آن به افراد دیگر تأمل کنید. مبارزه با این مفهوم به شما کمک می‌کند تا درک بهتری از این موضوع پیدا کنید.

در واقع، حتی می‌توانید یکی از دوستان، یکی از اعضای خانواده یا یکی از اعضای گروه مطالعه را برای گوش دادن به بخشی کوچک از مطلب درسی‌‌تان دعوت کنید. خواندن نوشته‌‌های خودتان با صدای بلند برای فردی دیگر کمک می‌کند تا جزئیات آن مطلب ملکه ذهن‌‌تان بشود و مخاطبان‌‌تان ممکن است برخی از ایرادات اساسی‌‌تان را به شما بگویند.

8. زمان زیر سؤال بودن مطالب را بشناسید

بله، واقعاً می‌توانید اظلاعات خوبی را به‌‌دست آورید. درست است که مطالعات‌‌تان اهمیت زیادی دارد اما نباید تنها جنبه زندگی‌‌تان مطالعه کردن باشد. داشتن یک زندگی اجتماعی، ورزش منظم و انجام مداوم مسئولیت‌های بیرون از مدرسه نیز اهمیت خاص خود را دارند.

مطالعات نشان می‌دهند که اگر به‌‌طور مداوم سرتان در کتاب‌‌هایتان باشد می‌تواند سطح استرس‌‌تان را افزایش دهد و در نتیجه، تأثیر منفی بر عملکرد درسی و روابط شخصی‌‌تان داشته باشد.

مطالعه بیش از حد همچنین ممکن است باعث شود به اندازه کافی ورزش نکنید. این کار می‌تواند تراکم استخوان‌‌هایتان را کاهش یا درصد چربی بدن‌‌تان را افزایش دهد.

بخش 5: روش‌‌های مطالعه با بازدهی بیشتر

1. به طور منظم استراحت کنید

اگر به خودتان اجازه دهید تا استراحت‌های برنامه‌‌ریزی‌‌شده داشته باشید، جلسات مطالعه‌‌تان ثمربخش‌تر خواهد بود. یک برنامه ۵۰ دقیقه‌ای را در نظر بگیرید که پس از آن ۱۰ دقیقه استراحت کنید.

زمان استراحت‌‌تان فرصت خوبی برای ایستادن و کشش دادن پاهایتان است. همچنین می‌توانید از این زمان به‌‌عنوان فرصتی برای چک کردن گوشی‌‌تان یا پاسخ دادن به ایمیل‌ها استفاده کنید. با این حال، وقتی ۱۰ دقیقه زمان استراحت‌‌تان تمام شد، وقت آن است که به سر مطالعه‌‌تان بازگردید.

در پایان یک جلسه طولانی مطالعه، سعی کنید پیش از رفتن به سراغ کارهای دیگرتان، فرصت طولانی‌‌تری مثلاً در حدود نیم ساعت به خود بدهید.

2. در کلاس مدرسه یادداشت‌‌برداری کنید

مطالبی که معلم‌‌تان در کلاس درباره آن‌ها صحبت می‌کند به احتمال زیاد موضوعاتی هستند که او احساس می‌کند اهمیت بالایی برای مطالعه شما دارند. بنابراین، ایده خوبی است که صحبت‌‌های او را به‌‌طور کامل یادداشت‌‌برداری کنید.

ترفندهای زیر در یادداشت‌‌برداری کارآمد و موثر به شما کمک می‌‌کند:

  • عمده توجه‌‌تان را به نکات اصلی مطالب معطوف کنید.
  • در صورت امکان خلاصه‌‌نویسی کنید.
  • اگر وقت کافی برای نوشتن تمام جزئیات مطالب ندارید، یک کلمه کلیدی یا یک نام مشخص را یادداشت کنید. پس از کلاس، می‌‌توانید در کتاب درسی‌‌تان توضیحات بیشتر در مورد آن مطالب را مطالعه کنید.
  • برای ثبات بیشتر، در هر بار یادداشت‌‌برداری، از نظم ساختاری مشخصی پیروی کنید.
  • یادداشت‌‌هایتان را به‌‌صورت دستی بنویسید تا اطلاعات را بهتر به یاد بسپارید. بااین‌‌حال، تایپ کردن ممکن است کمک کند تا سریع‌تر و منظم‌تر بنویسید.

ثبت نکات مهم خیلی تأثیرگذار است زیرا شما را وادار می‌کند تا مطالب گفته‌‌شده در طول سخنرانی معلم توجه کنید.

3. ابتدا ورزش کنید

آیا باور دارید که ورزش توان بالقوه‌‌ای برای رشد مغزتان دارد؟ دانشمندان ثابت کرده‌اند که این حرف درست است!

در واقع، ورزش زمانی که بلافاصله با یادگیری اطلاعات جدید دنبال می‌شود، در تولید سلول‌های جدید مغز مؤثرتر است.

ورزش کردن پیش از مطالعه نیز فواید کوتاه مدتی دارد. فعالیت بدنی در هشیاری هرچه بیشتر‌‌تان مؤثر است تا در هنگام مطالعه، متمرکز و سرحال باشید.

4. یادداشت‌های خود را در خانه مرور و اصلاح کنید

در صورتی‌‌که یادداشت‌های‌‌تان ناقص هستند از جمله اینکه ،تاریخ‌ها را بدون جزئیاتشان یادداشت کرده‌اید، پس از کلاس زمانی برای تکمیل جزئیات جاافتاده بگذارید. همچنین ممکن است بخواهید یادداشت‌هایتان را با یکی از همکلاسی‌‌های خود عوض کنید تا بتوانید مطالبی را که در طول سخنرانی معلم از دست داده‌‌اید، یادداشت کنید.

  • در صورت نیاز به پاک کردن یادداشت‌‌های خود، یادداشت‌‌ها را بازنویسی کنید
  • بازنویسی، در حفظ مطالب به شما کمک می کند
  • نمودارها یا تصاویر مرتبط را هم به یادداشت‌‌هایتان اضافه کنید
  • در ظرف یک روز دوباره آن‌‌ها را بخوانید

اگر متوجه شدید که مفاهیمی در یادداشت‌هایتان وجود دارند که برایتان نامفهوم هستند، از استادتان کمک بخواهید. شاید لازم باشد یک جلسه‌‌ مجزا با استادتان قرار بگذارید یا از طریق ایمیل با او ارتباط برقرار کنید.

پس از بازنویسی یادداشت‌های خود، با خواندن مجدد آن‌ها در ظرف ۲۴ ساعت آینده، استفاده مفید را از آن‌‌ها ببرید. هنگام ایجاد برگه‌های مطالعه یا فلش‌‌کارت می‌توانید از یادداشت‌‌هایتان به‌‌عنوان مرجع استفاده کنید.

5. مطالعه را با دشوارترین تکالیف خود شروع کنید

بیایید با تکالیف سخت روبرو شویم: برخی موضوعات هستند که آن‌ها را بیشتر از بقیه دوست دارید. اگر می‌خواهید کارتان را هوشمندانه انجام دهید، آسان‌‌ترین وظایف را به بخش پایانی مطالعه خود موکول کنید و ابتدا سخت‌ترین وظایف را انجام دهید.

اگر سخت‌ترین کارها را برای آخر نگه دارید، در طول جلسه مطالعه به‌‌طور مدام فکرتان را مشغول خواهند کرد. این کار می‌تواند انرژی ذهنی غیرضروری برای‌‌تان به همراه داشته باشد.

افزون بر این، در صورتی‌‌که مطالعه‌‌ را با تکالیف مورد علاقه‌‌تان به پایان برسانید، احساس مثبت بیشتری در مورد فعالیت‌های تحصیلی‌‌تان خواهید داشت و به احتمال زیاد جلسه مطالعه بعدی‌‌تان را با دید مثبتی آغاز خواهید کرد.

6. روی واژگان کلیدی تمرکز کنید

برای داشتن درکی واقعی از یک موضوع، باید کلمات مرتبط با آن را بدانید. اقلام واژگانی در کتاب‌های درسی اغلب با حروف برجسته چاپ می‌شوند. در حین اسکن گرفتن از متن، این کلمات را فهرست‌‌بندی و یادداشت کنید.

واژگان را در فرهنگ لغت یا واژه‌‌نامه مندرج در پشت کتاب جستجو کنید. برای کمک به آشنایی‌‌تان با اصطلاحات، می‌توانید یک برگه مطالعه حاوی تعاریف تهیه کنید یا فلش‌‌کارت بسازید.

7. به یک گروه مطالعاتی بپیوندید

مطالعه همیشه نباید یک فعالیت فردی باشد.

مزایای گروه‌‌های مطالعاتی عبارتند از:

  • توضیح مطالب برای یکدیگر
  • داشتن امکان پرسیدن سؤال‌‌هایی که برایتان نامفهوم است
  • محک زدن یکدیگر یا انجام بازی‌‌های مرور مطالب
  • یادگیری سریع‌‌تر مطالب نسبت به حالت مطالعه فردی
  • توسعه مهارت‌‌های نرم مانند کار گروهی و حل مسئله که در حرفه‌‌ آینده‌‌تان به کارتان خواهند آمد.
  • سرگرم شدن در حین مطالعه

چند تن از همکلاسی‌‌هایتان را کنار خود جمع کنید و یک گروه مطالعه تشکیل دهید.

بخش ۶: نحوه مطالعه برای آزمون

1. مطالعه برای درک، نه فقط برای امتحان

انباشت کردن مطالب درسی برای شب قبل از یک امتحان مهم معمولاً منجر به تلاش زیاد برای به خاطر سپردن مطالب می‌‌شود تا اینکه بتوانیم در صبح روز بعد مطالب را دوباره به خود یادآوری کنیم. با اینکه این کار ممکن است به شما کمک کند نمره مناسبی در آزمون خود کسب کنید اما در یادگیری مطالب حقیقتاً کمکی به شما نمی‌‌کند.

در عرض یک یا دو روز پس از آن، بیشتر مطالبی را که مطالعه کرده‌اید فراموش خواهید کرد زیرا هدف اصلی کلاس‌های‌‌تان یعنی تسلط بر موضوع را از دست داده‌‌اید.

در عوض، با مطالعه در طول ترم، تعهد به یادگیری طولانی مدت را در خودتان ایجاد کنید.

2. حداقل یک هفته قبل شروع به مطالعه کنید

البته ممکن است لازم باشد پیش از یک امتحان مهم وقت بیشتری برای مطالعه بگذارید اما نباید آن را به شب قبل از امتحان موکول کنید.

در عوض، در هفته منتهی به امتحان، بخشی از زمان روزانه مطالعه‌‌تان را صرفاً جهت آمادگی برای امتحان اختصاص دهید. مطالعه منظم به شما کمک می‌کند تا مطالب را واقعاً یاد بگیرید.

3. حداقل یک ساعت در روز را صرف مطالعه کنید

یک هفته مانده به یک امتحان مهم، هر شب یک ساعت مطالعه کنید. اگر دو امتحان مهم پیش رو دارید، زمان مطالعه روزانه‌‌تان را افزایش دهید و زمانتان را بین دو درس تقسیم کنید.

روز پیش از امتحان، تا آنجا که ممکن است حتی شده تمام روز، وقت خود را صرف مطالعه کنید.

4. یادداشت‌های کلاس را دوباره بنویسید

بعد از هر کلاس درسی، باید یادداشت‌های خود را در قالبی منظم و مرتب بازنویسی کرده باشید. اکنون زمان آن رسیده است که یادداشت‌های بازنویسی‌‌شده‌‌تان را بردارید و یک بار دیگر آن‌ها را بنویسید.

بااین‌‌حال، این بار هدف‌‌تان این است که یادداشت‌‌ها را فقط به مهم‌ترین مطالب خلاصه کنید. در حالت ایده‌آل، بهتر است یادداشت‌های بازنویسی‌‌شده‌‌تان در یک یا نهایتاً دو ورق کاغذ جای بگیرند.

این برگه‌ها باید منبع اصلی مطالعه‌‌تان در طول آماده‌سازی برای امتحان باشند.

5. طرحی کلی برای مطالعه ایجاد کنید

در اوایل هفته، طرح کلی بلندمدتی بسازید که شامل اکثر جزئیات یادداشت‌های‌‌تان باشد. چند روز بعد آن را دوباره بنویسید اما این بار، مطالب را به نصف برسانید.

چند ساعت پیش از امتحان، یک بار دیگر آن را بنویسید. این بار، فقط مهم‌ترین مطالب را بنویسید. با این کار، در مورد جزئیاتی که فراموش کرده‌‌اید خودتان را محک بزنید.

6. فلش کارت‌های خود را بسازید

روش دیگر برای محک زدن خودتان، ساختن فلش‌‌کارت‌هایی است که می‌توانید از آن‌ها برای تمرین امتحان‌‌های کتبی استفاده کنید.

ابتدا عبارت سمت جلوی فلش‌‌کارت را بخوانید. خود را تشویق به نوشتن تعریف یا جزئیات آن اصطلاح کنید. پاسخ کتبی‌‌تان را با پاسخ مندرج در پشت کارت مقایسه کنید.

در هنگام آماده شدن برای امتحان ورودی مانند GRE این کار می‌تواند بسیار مؤثر باشد، اگرچه برخی از مدارسی برای پذیرش نیازی به نمره GRE ندارند.

7. نمونه مسائل و انشا را از کتاب درسی خود انجام دهید

کارهای دیگری نیز وجود دارد که می‌توانید برای تمرین تست زدن انجام دهید. به عنوان مثال، کتاب خود را باز کنید و مسائل مورد انتظارتان در امتحان را حل کنید.

پاسخ سوالات کتبی را نیز بنویسید. ممکن است در کتاب درسی‌‌تان عناوین مقاله پیشنهادی وجود داشته باشد.

بخش ۷: تکنیک‌های بهبود حافظه

1. درست قبل از خواب مطالعه کنید

با اینکه نباید هر شب‌ تا دیروقت بیدار بمانید، مطالعه درست قبل از خواب می‌تواند ایده خوبی باشد.

خواب به تقویت اطلاعات در مغز شما کمک می‌کند. مطالعات نشان می‌دهد که اگر مدت کوتاهی پس از یادگیری مطالب به رختخواب بروید، به احتمال زیاد ۲۴ ساعت پس از آن نیز مطالب خوانده‌‌شده را به یاد خواهید آورد.

درست قبل از خواب، برگه مطالعه خود را بخوانید، خود را با فلش‌‌کارت‌ها محک بزنید یا اینکه فهرستی از مطالب را بازگویی کنید.

2. بخش‌‌های تقطیع‌‌شده‌‌ مطالب را یکجا مطالعه کنید

اگر می‌خواهید مطالب را در طولانی‌‌مدت به یاد بسپارید، سعی نکنید همه آن‌ها را برای مطالعه در طول یک جلسه انباشت کنید.

در عوض، از رویکردی به نام تکرار فاصله‌‌دار استفاده کنید:

  • مطالب را به بخش‌‌های کوچک‌‌تر تقسیم کنید
  • در هر بار، یک بخش جدید را طی چند روز یا یک هفته یاد بگیرید
  • در هر بار مطالعه، مطالب حفظ‌‌کرده قبلی‌‌تان را مرور کنید

مغز اطلاعات قلمدادکرده به عنوان مطلب مهم را ذخیره می‌کند. بنابراین، هنگامی‌‌که به‌‌طور منظم و در فواصل زمانی معینی به یک موضوع مشخص می‌پردازید، مغزتان قدرت شما در حفظ آن مطلب را تقویت می‌کند.

3. داستان بگویید

گاهی اوقات، شما صرفاً نیاز دارید تا اطلاعات را احمقانه جلوه دهید تا به حفظ طولانی‌‌مدت آن‌‌ها در ذهنتان کمک کنید.

برای به‌‌یادسپاری فهرستی از موارد یا ترتیب خاص رویدادها، داستانی طنز بسازید که آن عبارات یا کلمات را به هم پیوند دهد. لزوماً نیاز نیست معنادار باشند، اما حتما باید به‌‌یادماندنی باشند

4. مکان‌ مطالعه‌‌تان را به‌‌طور مداوم تغییر دهید

مطالعه یک مطلب مشخص در چندین مکان متفاوت به حفظ بهتر جزئیات در ذهن‌‌تان، مؤثر است.

برخی از مکان‌های زیر را در نظر بگیرید:

  • میز خانه‌‌تان
  • کافی‌‌شاپ
  • کتابخانه
  • حیاط خلوت‌‌تان
  • پارک

بهتر است به جای اینکه همیشه کتاب‌ها را در یک مکان ثابت قرار دهید، بین چندین نقطه مطالعه مختلف جابجا شوید.

5. موضوعات را مرتباً عوض کنید

تمرین دادن مغزتان بر روی همان اطلاعات ثابت در طولانی‌‌مدت، تأثیر مثبتی ندارد. کار هوشمندانه‌تر این است که در طول یک جلسه مطالعه طولانی، تمرکزتان را برای چند مرتبه از یک موضوع به موضوعی دیگر تغییر بدهید.

در همین راستا، باید یک مطلب را به روش‌های مختلف مطالعه کنید. تحقیقات نشان می‌دهد که استفاده از روش‌های مطالعه متنوع برای یک موضوع در عملکرد بهتر در امتحانات به شما کمک می‌‌کند.

6. خودتان را امتحان کنید

خودتان را به چالش بکشید تا ببینید کدام مطالب را می‌توانید به یاد بسپارید. مجک زدن خودتان مانند تمرین کردن برای امتحان است و یکی از مؤثرترین روش‌های حفظ حافظه است.

اگر در ابتدای کار به‌‌یادسپاری مطالب برایتان سخت است، نگران نباشید. با تلاش زیاد احتمال به‌‌یادسپاری مطالب افزایش خواهد یافت.

7. به سراغ روش سنتی بروید: از قلم و کاغذ استفاده کنید

نوشتن پاسخ‌ها در به‌‌یادسپاری مطالب به شما کمک می‌‌کند. در اینجا چند روش برای استفاده از نوشتن در حین مطالعه ذکز می‌‌کنیم:

  • یادداشت‌های خود را دوباره رونویسی کنید
  • پاسخ‌های مندرج در فلش‌‌کارت‌ها را بنویسید
  • یک برگه مطالعه تهیه کنید
  • نوشتن پاسخ‌های کتبی را تمرین کنید

نوشتن با دست بهترین کار است زیرا نیاز به توجه و تمرکز دارد.

8. ببینید و بشنوید

مطالب را با صدای بلند بگویید و بدین‌‌ترتیب، احتمال به‌‌یادسپاری آن‌‌ها را بیشتر خواهید کرد. وقتی کلمات را می‌خوانید، چشم‌هایتان با کلمات درگیر می‌‌شوند، وقتی کلمات را به زبان می‌‌آورید دهانتان را درگیر می‌کنید و وقتی صدای خودتان را می‌شنوید، گوش‌هایتان درگیر می‌‌شوند.

دانشمندان فواید گفتن مطالب با صدای بلند را اثر تولید می‌نامند.

بخش ۸: ۱۰ ترفند مطالعاتی برتر با پشتوانه علمی

1. یک فنجان قهوه بگیرید

نوشیدن قهوه (یا نوشیدنی مورد علاقه‌‌تان که دارای اکتان بالا باشد) در حین مطالعه ممکن است به هوشیار نگه داشتن شما کمک کند تا وسط جلسه چرت نزنید. حتی شواهدی نیز وجود دارند که کافئین می‌تواند مهارت‌های حافظه شما را بهبود بخشد.

با‌‌این‌‌حال، از نوشیدنی‌های شیرین خودداری کنید. این نوع نوشیدنی‌‌ها می‌توانند در عرض چند ساعت باعث افت سطح انرژی‌‌تان شوند.

2. به خود پاداش دهید

مطالعات نشان می‌دهد که دادن پاداش به خود در ازای انجام کاری مشخص به شما کمک می‌‌کند تا از تلاش بیشتر لذت ببرید.

فورا این کار را انجام دهید و برای جشن گرفتن موفقیت خود صبر نکنید تا امتحان تمام شود. به‌‌عنوان مثال، پس از پایان یک جلسه مطالعه سه‌‌ساعته، با یک بستنی یا یک حمام آرامش‌‌بخش از خود پذیرایی کنید.

3. به همراه دیگران مطالعه کنید

مطالعه به همراه یک گروه مطالعه در شما مسئولیت‌‌ ایجاد می‌‌کند و بنابراین تعلل در کارتان سخت‌تر می‌‌شود.

وقتی در کنار افراد دیگر مطالعه می‌کنید، می‌توانید شکاف‌های موجود در درک مطلب همدیگر را پر کرده و در مورد مطالب از یکدیگر سؤال کنید.

افزون بر این، مطالعه به همراه یک گروه می‌تواند سرگرم‌‌کننده باشد!

4. مدیتیشن

تصور افزودن فعالیتی دیگر به برنامه زمانی‌‌ فشرده‌‌تان احتمالاً سخت باشد، اما تخصیص زمانی به تمرینات تمرکز حواس نتایج بسیار مثبتی به همراه دارد.

مطالعات نشان می‌دهد افرادی که مدیتیشن می‌کنند ممکن است در امتحانات عملکرد بهتری داشته باشند و در کل، تمرکز بیشتری دارند.

اپلیکیشن‌های ذهن‌‌آگاهی می‌توانند در شروع این تمرینات به شما کمک کنند.

5. به باشگاه بروید

برای تقویت جریان خون در مغز، پیش از نشستن به‌‌قصد شروع مطالعه، نیم ساعت ورزش هوازی انجام دهید.

ورزش هوازی میزان عمده‌ای از اکسیژن و سایر مواد مغذی مهم را به مغز شما می‌‌رساند که ممکن است در دید روشن‌‌تر شما مؤثر باشد، مطالب کلیدی را بهتر به یاد بسپارید و بهترین عملکرد خود را داشته باشید.

6. کمی موسیقی پخش کنید

گوش دادن به آهنگ‌ها می‌تواند به تمرکز شما کمک کند. مطالعات نشان می‌دهد که بهترین موسیقی مخصوص مطالعه، انواع موسیقی‌‌های دارای ضرب‌‌آهنگ ریتمیک هستند.

انتخاب سبک مورد علاقه خودتان کاری هوشمندانه است. اگر سبک کلاسیک دوست دارید هم خوب است اما می‌توانید به سراغ تکنوازی پیانو الکترونیکی یا مدرن نیز بروید.

7. مقداری گردو به همراه داشته باشید

رژیم غذایی غنی از اسیدهای چرب امگا ۳ به مغز شما کمک می‌کند تا بهترین عملکرد خود را داشته باشد.

منابع خوب امگا 3 عبارتند از:

  • ماهی: روغن کبد ماهی، ماهی قزل‌‌آلا و ماهی خال مخالی
  • دانه کتان
  • گردو
  • سبزیجات: اسفناج و کلم غنچه‌‌ای

برای تسکین تنش‌‌های پیش از امتحان، ترکیبی از غذاهای امگا ۳ و امگا ۶ بخورید.

8. به طور منظم استراحت کنید

مغز شما نیاز به استراحت دارد. سعی نکنید ساعت‌های طولانی به مطالعه کردن بپردازید. به‌‌ازای هر ساعت مطالعه، چند دقیقه استراحت کنید.

استراحت برای سلامت روان شما مفید است و همچنین دامنه توجه، خلاقیت و بهره‌‌وری شما را بهبود می‌بخشد.

در طول استراحت، بهتر است کمی تحرک داشته باشید و ورزش کنید.

9. کمی بخوابید

با اینکه مطالعه از اهمیت زیادی برخوردار است ، اما نمی‌تواند به بهای کمبود استراحت‌‌ تمام شود. خواب به مغز‌‌تان فرصتی می‌دهد تا مطالب آموخته‌‌شده در آن روز را پردازش کند.

اگر به اندازه کافی نخوابید، در تمرکز و به‌‌یادسپاری مطالب به مشکل خواهید خورد.

حتی در هفته‌های شلوغ امتحانات، سعی کنید هر شب هفت تا نه ساعت بخوابید.

10. عوامل حواس‌‌پرتی را از بین ببرید

زمانی که مشغول چرخ زدن در اینستاگرام هستید، نمی‌‌توانید مطالعه زیادی انجام دهید. هنگام مطالعه، تلفن و رایانه خود را کنار بگذارید یا حداقل اپ‌‌هایی مثل شبکه‌‌های اجتماعی خود را غیرفعال کنید.

هنگام مطالعه، تلویزیون را نیز خاموش کنید.

اگر در یک منطقه پرسروصدا مطالعه می‌کنید، هدفونی در گوشتان قرار دهید تا به جلوگیری از صداهای پرت‌‌کننده حواس کمک کند.

بخش ۹: بهترین اپلیکیشن‌‌های مطالعه

1. iStudiez Pro Legend

برنامه‌‌ریزی زمان مطالعه، امری ضروری است و اپلیکیشن آی‌‌استادیز پرو لجند امکان برنامه‌‌ریزی جلسات مطالعه، کلاس‌ها و تکالیف در تقویم مطالعه‌‌تان را به شما می‌‌دهد. کدگذاری رنگ ورودی‌ها می‌تواند در حفظ نظم مطالعه به شما کمک کند.

برای هر کلاس، می‌توانید زمان جلسات و تکالیف خانه را وارد کرده و نمرات خود را پیگیری کنید.

2. Dragon Anywhere

به‌جای یادداشت‌نویسی در حاشیه کتاب‌های درسی، می‌توانید از ویژگی دیکته صوتی اپلیکیشن دراگون اِنی‌‌وِر برای ضبط ایده‌‌ها و دیدگاه‌های خود استفاده کنید.

فقط اطمینان حاصل کنید که یادداشت‌های دیکته‌‌شده خود را بعداً با دست‌‌خط خودتان بازنویسی کنید تا حداکثر یادگیری را داشته باشید!

3. Evernote

در ساعاتی که در مدرسه هستید، وظایف زیادی برای انجام دادن دارید، اما اپ اِوِرنوت می‌تواند سازماندهی وظایف‌‌تان به شما کمک کند.

می‌توانید یادداشت‌ها و اسناد را اضافه کرده و آن‌ها را در یک حافظه دیجیتال ذخیره کنید. همچنین، برچسب‌‌گذاری آن‌ها در گردآوری سریع همه فایل‌ها مرتبط با یک کلاس یا یک موضوع به شما کمک می‌کند.

4. Quizlet Go

با کوییزلت گو، فلش‌‌کارت‌های دیجیتالی بسازید و روی گوشی‌‌تان آن‌‌ها را تمرین کنید.

بدین معنا که هر وقت که چند دقیقه استراحت بین مطالعه داشتید، می‌توانید گوشی‌‌تان را برای یک جلسه مطالعه سریع بیرون بیاورید. برای تمرین این فلش‌‌کارت‌ها حتی نیازی به دسترسی به اینترنت هم ندارید.

5. My Study Life

تست‌ها و تکالیف آتی خود را در اپ مای استادی لایف وارد کنید، این اپ به شما پیام‌های یادآوری ارسال می‌کند.

این اپ یک تقویم دارد تا بتوانید برنامه کلاسی خود را پیگیری کنید. حتی می‌تواند ساعات رفتن به کلاس را هم به شما اطلاع دهد.

6. Exam Countdown Lite

باید حداقل یک هفته پیش از امتحان شروع به مطالعه برای آن کنید. تاریخ امتحانات و تکالیف خود را در اپ اگزم کانت‌‌داون لایت وارد کنید تا یادآوری تصویری از زمان شروع آمادگی برای امتحان داشته باشید.

این برنامه همچنین می‌تواند برای شما اعلان ارسال کند.

7. +Flashcards

با فلش‌‌کارت+ شرکت چگ (Chegg)، می‌توانید فلش‌‌کارت‌های دیجیتالی خود را بسازید یا از فلش‌‌کارت‌های طراحی‌‌شده توسط دیگران استفاده کنید.

از آنجایی‌‌که در این اپ می‌توانید تصاویری را به کارت‌های خود اضافه کنید، می‌توانید نام آثار هنری معروف، بناهای تاریخی مهم یا بخش‌هایی از یک نمودار علمی را امتحان کنید.

8. XMind

با ایجاد یک نقشه ذهنی بصری در اپ اکس‌‌مایند، اطلاعات را در دسته‌بندی‌‌های مرتب سازماندهی کنید. این می‌تواند در دسته‌‌بندی مطالب کلیدی و ارقام به شما کمک کند تا ماهیت ارتباط آن‌ها با یکدیگر را درک کنید.

این نمایش بصری همچنین می‌تواند به شما کمک کند اطلاعات را بعداً به یاد بیاورید.

9. ScannerPro

آیا همه‌‌جای اتاقتان پر از یادداشت‌های دست‌نویس شده است؟ پس از نوشتن یادداشت‌‌هایتان، آن‌‌ها را به شکل دیجیتال اسکن کنید. اپ اسکنرپرو امکان استفاده از گوشی‌‌تان به‌‌عنوان اسکنر را به شما می‌‌دهد.

می‌توانید فایل‌های اسکن‌‌شده خود را در این برنامه ذخیره کنید یا آن‌ها را به اپ اِوِرنوت یا سامانه سازمانی دیگری منتقل کنید.

بخش ۱۰: کاربرگ مهارت‌های مطالعه

آیا امکان بهره‌‌مندی از کمک بیشتر در توسعه مهارت‌های مطالعه‌‌تان وجود دارد؟ دانشگاه راتگرز ده‌ها کاربرگ مهارت‌های مطالعه به صورت آنلاین ارائه کرده است.

این اسناد مملو از نکاتی است که می‌تواند به شما کمک کند تا به دانش‌‌آموز بهتری تبدیل شوید. چک‌‌لیست‌ها و نمودارها می‌توانند به شما در ارزیابی نقاط قوت فعلی و سازماندهی وظایفتان کمک کنند.

بخش ۱۱: نکات کلیدی

شما فردی پر مشغله هستید، پس باید از هر جلسه مطالعه حداکثر بهره را ببرید.

فعلاً شما باید اصول مطالعات موثر را درک کنید:

  • زمان مطالعه را برنامه‌‌ریزی کنید
  • به‌‌طور منظم مطالعه کنید
  • عوامل حواس‌‌پرتی را به حداقل برسانید
  • مطالب را بخوانید
  • موارد مهم را یادداشت کنید
  • از ترفندهای خلاقانه ذهنی استفاده کنید
  • خودتان را محک بزنید
  • با بدن و مغز خود به خوبی رفتار کنید

از این ترفندهای مطالعاتی استفاده مؤثری داشته باشید و به زودی خواهید دید که روش مطالعه هوشمندانه را یاد گرفته‌‌اید.

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *